Buy in BG logo
  • 0894 477 344
  • 052 630 830
  • 052 654 434

Полезни съвети за обзавеждане на малко жилище

06.04.2020

Малкото жилище е, както малко кокетно бижу, така и голяма отговорност и истинско изпитание за обзавеждане. Имате много вещи и не знаете къде да ги съхранявате, имате малко място и не знаете какви мебели да използвате. Разбираме Ви напълно, затова сме подготвили няколко съвета за прекрасно, кокетно и практично обзавеждане на вашия малък дом.

 

Направете дрешник вместо гардероб.

Гардеробът е добро решение за спалнята, но не може да побере всичките Ви вещи. Затова можете да изберете една от стените на някоя от стаите, която да преградите за дрешник.  Това е идеалният вариант, ако не разполагате с отделна стая, която да побере всичките Ви вещи и дрехи. Дрешникът е много по – просторен от гардероба и ще побере всичките Ви вещи.

 


Заменете спалнята с падащо легло  

Искате голямо двойно легло, но нямате възможност да го поберете в стаята си. Има решение на Вашия проблем – падащи мебели. Изберете една от стените и поставете падащото легло на нея, отстрани можете да допълните с шкафове или гардероби. Така през деня ще разполагате с просторна стая, а през нощта с голямо и удобно легло. Можете да избирате между хоризонтално или вертикално падаща стая.

 

 

Повдигната спалня

Това е вариант за жилища с високи тавани. Спалнята може да бъде поставена върху платформа, която може да бъде закрепена на тавана на жилището или с колони към пода.  В спалнята можете да поставите гардероб или работно бюро, а пространството под нея да използвате за дневна. За връзка между двете помещения можете да използвате статична или подвижна стълба, която умело можете да използвате за разчупване на интериора. Така, повдигайки спалнята разполагате с няколко къта, като едновременно имате спалня, всекидневна, а ако помещението е по-голямо - и кухня.      

 

 

Килер под леглото

Ако детската стая е малка, можете да разчупите и да използвате рационално пространството, създавайки килер или гардероб под леглото. Повдигнете леглото на височина, поставете стълба, а мястото отдолу използвайте за гардероб, а защо не и за място за игра на Вашето дете. За да допълните дизайна на тази стая можете да повдигнете и бюрото, отново да поставите стълба, а отдолу да използвате за подреждане на всички играчки на Вашето дете.

 

 

 

Скрит шкаф за консерви в кухнята 

Мястото в кухнята никога не достига. Посудата заема място, а консервите се нуждаят от отделно пространство без светлина. Ако разполагате, макар и с малко място в кухнята, можете да го използвате и да направите таен шкаф. Идеално място за това е до хладилника, като много често отстрани остава неизползвано пространство. Така направеният шкаф е достатъчно висок и в същото време достатъчно тесен, за да побере едновременно консервите, но и да използвате всеки сантиметър.

 

Мултифункционални мебели

Мултифункционалните мебели несъмнено са вещи, които идеално пасват на малкото жилище. Можете да се сдобиете с висока табуретка, която за секунди може да се превърне в маса с четири кресла или табуретка кубче, която за секунди можете да превърнете в 6 отделни столчета, които да поберат всичките ви гости. На пазара има безкрайно много вещи със скрити за пръв поглед способности, които обаче могат да се модифицират или да побират Вашите вещи.

 


Плъзгаща врата

Друго ефективно решение, когато разполагаме с малък дом са плъзгащите врати. Те са едновременно удобни, практични и не заемат място. Ако разполагате с едно голямо помещение, което трябва да побере кухнята, всекидневната и спалнята Ви, плъзгащата врата е идеалният вариант да разделите помещението и да си осигурите уют и уединение.


Construmax Building Company

Цялостно строителство на жилищни и офис сгради.

Апартаменти Къщи
За Бизнес

Вход за регистрирани
Логин
Последно добавени имоти
Цена при запитване
ID: 16753
Цена при запитване
ID: 16752
Нови оферти през RSS
Нови оферти през RSS

Сайтът на «Купи в България» използва cookies. Продължавайки да използвате сайта Вие се съгласявате с използваните от нас бисквитки.Приемам