Свържете се с нас:

ул. Акад. Андрей Сахаров 19
9000 Варна, България

Покупка на имот с жилищен кредит

Закупуването на имот финансиран с кредит е един от най-добрите начини да оптимизирате своите инвестиции. Разбирайки този важен принцип, ние от "Купи в България" работим с водещи банки в България. Големият обем от кредити, които договаряме с банките ни позволява да предложим най-изгодните условия по Вашият кредит.
Нашият екип ще изпълни вместо Вас всички свързани с кредита операции – попълване на документи, преговори с банката и всички свързани с кредита институции.
Нашата цел е да удовлетворим интересите и на двете страни, и по този начин да Ви улесним и да ускорим иначе дългия процес по отпускане на кредита. За Ваше улеснение ние ще Ви запознаем подробно с отделните етапи на целия кредитен процес. На Вас оставяме само последната дума за избор на най-изгодния и подходящ за Вас вариант.
През последните няколко години все по-популярни в България станаха ипотечните кредити за покупка на жилище. Много българи използват ипотека за закупуване на недвижим имот, тъй като по този начин те получават средтсвата за закупуване на имота, който желаят, дори и да не разполагат със собствени финанси.
В България ипотечните кредити за български граждани се отпускат в ЛВ и EUR.
Максималният срок на кредита е до 30 години, като някои банки отпускат ипотеки и до 35г. Възрастта на кредитополучателите не може да бъде повече от 65г, за някои банки – до 70г.
Финансирането варира в порядък от 80% до 95%, в зависимост от доходите и пазарната оценка на имота.
Задължително изискване е сключването на застраховка имот. По желание се прави и застраховка живот. Някои от банките, с които работим, ще предоставят безплатно тези застраховки.
На жилищно кредитиране подлежат имоти със статут на апартаменти, ателиета, кабинети, офиси, търговски помещения с издаден Акт Образец 14. 
Стъпки при покупка на имот с жилищен кредит
Първата стъпка, която трябва да предприеме всеки желаещ да закупи имот, финансиран чрез жилищен кредит е да получи предварително одобрение от поне 2-3 банкови институции. Тук ние можем да спестим Вашето време, като се свържем с банките предлагащи най- добри условия и получим тяхното одобрение или отказ, спестявайки ви часове в проучване на най- добрите условия и един цял ден, изгубен в срещи. За целта ще са ни нужни единствено документ удостоверяващ доходите Ви, за период 6 месеца назад.
Когато вече сме получили одобрение и знаем с какъв бюджет разполагаме, можем да преминем към следващата стъпка- избор на имот. Ние ще Ви помогнем да получите ясна представа относно обстановката на пазара на недвижимите имоти и ще Ви помогнем да изберете най- доброто жилище, отговарящо на Вашите изисквания и бюджет.
Вече сме избрали мечтания дом. Каква е следващата стъпка? Капарирате имота с 1000 €, за период от 7 дни, след, което се прави пазарна оценка на имота от лицензиран оценител. Всяка банка предоставя списък на оценителите, с които работи. Оценката ще Ви струва от 110- 150 лв. Становището се изготвя за срок до 3-4 работни дни. То служи само за една банкова институция. Ако решите да промените банката в последния момент, ще рябва да заплатите отново същата сума.
След като сме получили пазарната оценка, вече знаем със сигурност точната сума, която можем да получим за финансиране на бъдещото ни жилище. Обикновенно банките отпускат от 80% до 95%, от пазарната оценка.  Следващата ни стъпка е подписване на Предварителен договор за покупко- продажба на желания от Вас имот. Повечето банки държат на предварителен договор купувачът да е заплатил 10% от стойността на имота, като самоучастие.
Подписали сме предварителния договор. Това, което ще се изисква от Вас е да предоставите необходима документация по искане на банката, за окончателното одобрение на кредита. Ние ще се погрижим да набавим всички необходими документи от страна на продавача и да ги предоставим на банката в максимално кратки срокове. Окончателното одобрение на кредита става в период от 14 до 30 дни.
Когато сме получили окончателното одобрение на кредита, следва финализиране на сделката, под формата на нотариален акт. Документите се изготвят от адвоката на банката и се проверяват от нотариус, който легализира подписите на страните по сделката. В деня на сделката първо се прави нотариалното прехвърляне на имота на Ваше име и веднага след това се учредява първа по ред ипотека на имота. Освен данъка за придобиване на имот и нотариалните такси, ще трябва да заплатите около 50 лв. за документ за тежести на имота, с който да се установи, че е вписана ипотеката.
 Следващата стъпка? Честито! Всичко се случва много лесно, когато сме близо до Вас.
Въпреки, че всичко звучи учудващо лесно, би могло да създаде доста трудности за човек, който не се е занимавал с покупка на имот финансиран с жилищен кредит. Има много подводни камъни, които само опитния брокер може да прескочи и да намери най- добрите решения за Вас. Съветът ни е- използвайте услугите на компания за недвижими имоти, с опит и добро име. Със сигурност ще спестите време и няма да загубите пари.

Моля попълнете информацията в полето!

Моля попълнете информацията в полето!

Моля попълнете информацията в полето!

Моля попълнете информацията в полето!

Моля попълнете информацията в полето!

Моля попълнете информацията в полето!


Моля попълнете информацията в полето!


Моля попълнете информацията в полето!

Полетата, маркирани със *, са задължителни за попълване!

Моля попълнете информацията в полето!

Моля попълнете информацията в полето!

Забравена парола

Забравена парола

Моля попълнете информацията в полето!

Вход

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ!

Регистрирай се, за да си ПЪРВИЯТ, който вижда нашите СПЕЦИАЛНИ И ТАЙНИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ!

Когато се регистрирате, ще имате възможност:

  • Да добавяте имоти за продажба/наем;
  • Да запаметявате любимите си имоти;
  • Да поставяте оценка и коментар за нашите брокери;
  • Да получавате първи информация за стартиращи нови проекти на ексклузивните ни партньори преди да излязат на пазара за продажба;
  • Да заявявате критериите си за търсене и да получавате имейли с предложения, отговарящи на критериите Ви, при постъпване на нови оферти в сайта;

Вход Регистрация