Buy in BG logo
  • 0890 530 630
  • 052 630 830
  • 052 654 434

Ръководство на купувача

Ние от „Купи в България“ знаем колко е важно за всеки клиент да закупи имот, който удовлетворява всичките му изисквания, но в същото време да е и на разумна цена.

Ето на какво трябва да обърнете внимание в процеса на откриване на подходящ имот според нашите специалисти:

1. Определете бюджета, който сте склонни да отделите за покупка на жилище. Проучете цените на пазара, цените в районите, които представляват интерес, за да можете ясно да определите параметрите на търсеното от Вас жилище.  

2. Разгледайте онлайн за подходящи имоти, съобразявайки ги с Вашите критерии. Обърнете внимание на снимките! Доказано е, че имоти с добро качество на снимките са по-рядко фалшиви обяви.  

3. Грешно е мисленето, че сами бихте се справили по–добре с намирането на Вашия нов имот. Изборът на компетентен брокер е важна стъпка от покупката на жилище. Много често агенциите имат повече информация за предлаганите жилища, улесняват провеждането на огледи и указват съдействие в процеса на покупка. Не провеждайте самостоятелно преговори с продавача. Много често е необходим опитен брокер при тяхното провеждане, за да минат те по-бързо и успешно за Вас като купувач.    

4. Информирайте се за всички съпътстващи разходи при покупка на жилище. Не са важни единствено цената и комисионната, важно е и какви разходи ще бъдат направени при прехвърлянето и декларирането на имота.  

5. Кога е необходимо да се пазаря и кога трябва да се откажа? Ако искате да се пазарите за цената, по – добре оставете това на своя брокер. Стигайки до етап на обсъждане на цената, Вие със сигурност държите на този имот и смятате, че той отговаря на Вашите критерии. Не правете прибързани изказвания, за да не окаже това лошо влияние на продавача и сделката като цяло. Оставете агентът, с когото работите да свърши това вместо Вас, ако не успеете да намалите цената, не се отказвайте. Приключете сделката, ако имотът Ви харесва и можете да си го позволите, преди продавача да е намерил друг купувач.

6. Преди приключването на сделката се запознайте с документите, които са необходими  за покупка и прехвърляне на имот, за да избегнете неочаквани ситуации на финала. Ако работите с брокер, той ще окаже необходимата помощ за проучване на евентуални тежести на имота.

Construmax Building Company

Цялостно строителство на жилищни и офис сгради.

Апартаменти Къщи
За Бизнес

Вход за регистрирани
Логин
Нови оферти през RSS
Нови оферти през RSS

Сайтът на «Купи в България» използва cookies. Продължавайки да използвате сайта Вие се съгласявате с използваните от нас бисквитки.Приемам