Buy in BG logo
  • 0894 477 344
  • 052 630 830
  • 052 654 434

Най-честите грешки, които допускаме в обзавеждането

23.01.2020

Ако искате да научите повече за един човек, трябва да отидете в дома му. Иначе казано интериорът и начинът, по който сте обзавели своят дом, издават много повече за вашия характер и стил на живот, отколкото предполагате. Всеки от нас опитва да изгради своята хармонична среда, в която да се чувства най-удобно и която го представя пред околните в най-добрата му светлина.  

Въпреки наличието на много статии, реклами, форуми на тема обзавеждане, понякога е трудно човек да разпознае правилния съвет. Важно е да се опитате да обмислите бавно целия процес и какво е важно да НЕ правите, за да можете да се насладите на постигнатия резултат. Накратко ще обобщим най-масовите грешки в обзавеждането, които е възможно да допуснете.

 

Цвят и светлина

Ако сте личност, която обича ярките цветове, или такава, която се бои да ги използва, можете да боядисате една или две стени в цвят. По този начин ще изразите себе си във всяка една от стаите без това да е натрапчиво или дразнещо за очите. Важно е внимание да се обърне и на осветлението. Използването на триъгълни форми в осветителните тела, придава раздвижен ефект, което прави стените живи. Можете да комбинирате осветителни тела на пода, настолни, както и димери на осветителни тела, за да озарите помещението.

 

Прозорци и пердета

Прозорците са акцентът в една стая. Aко закачим на тях неправилно завесите, създаваме грешната илюзия за ниски тавани и евтини завеси. Ако монтирате релса за завеси на около 15 до 30 сантиметра над прозореца, таванът ще изглежда по-висок, а в стаята ще навлиза повече светлина. Пердетата трябва да висят свободно, директно към пода.  

 

Килими

Килимите създават завършеност на обзавеждането и декора на стаята. Не бива да поставяте твърде малък килим в центъра на стаята, тъй като ще стои не на място. Създава се излюзията за плаващ остров и в голямото пространство не изглежда добре. Редно е килимът да бъде достатъчно голям, за да може мебелите да са върху него или поне да е в рамките им и между тях да има съвсем малко разстояние. 

 

Много аксесоари

От аксесоарите се очаква да придадат акцент в помещението, а не да го погълнат. Използването на твърде много вещи за декорация (цветя, чаши, картини, вази) ще наруши ритъма и баланса на помещението. Различните форми и цветове на вещите, които подреждаме в стаята, също не са приятни за окото. По-добре е да използвате малко вещи и да ги сменяте, за да може да се радвате на всичко, което притежавате, без това да утежнява обстановката в стаята.

 

Неудобни мебели

Важно е да намерите идеалното съотношение между големината на стаята, количеството на използваните мебели и тяхната големина. Важно е мебелите да са разположени в цялата стая - да има поне метър между тях, за да може да преминават хората. Равномерното разполагане на вещите е от значение за баланса, ако струпаме голямо количество мебели в единия край на помещението, неиминуемо останалата част от него ще изглежда недовършена и празна.


Construmax Building Company

Цялостно строителство на жилищни и офис сгради.

Апартаменти Къщи
За Бизнес

Вход за регистрирани
Логин
Последно добавени имоти
Цена при запитване
ID: 16753
Цена при запитване
ID: 16752
Нови оферти през RSS
Нови оферти през RSS

Сайтът на «Купи в България» използва cookies. Продължавайки да използвате сайта Вие се съгласявате с използваните от нас бисквитки.Приемам