Buy in BG logo
  • 0894 477 344
  • 052 630 830
  • 052 654 434

Купи в България - спонсор на Маратон Варна 2019

14.05.2019

На 12 май се проведе ежегодният международен Маратон Варна, който е част от атлетическата верига под мотото „Бягането като начин на живот“. Тази година взеха участие рекорден брой спортисти. Те се състезаваха в дисциплините 42,195 км - маратон, 21 км - полумаратон, 10,5 км и 2 км - градски крос, като в последните три нямаше възрастови ограничения. Общият брой на участниците бе 1030 атлети от общо 36 държави. Те се движеха по трасе, лицензирано от Международната лекоатлетическа федерация. Общият награден фонд на събитието бе 49 000 лв., разпределен в 44 индивидуални награди.

 

"Купи в България" с удоволствие подкрепя спорта и тази година бе един от спонсорите на събитието. На състезанието бе отчетен и нов рекорд - 42,195 км за 2:16:35 ч от кениеца Осеа Тюей. Най-възрастните участници бяха 72-годишните Иван Грозев и Иван Димитров, а най-младият - 5-годишният Захари Захариев. Всички финиширали, освен участниците на 2 км, бяха наградени със стилен медал, произведен в Гърция. 

Беше дадена възможност на всички присъстващи да се включат активно в някакъв вид спорт поне за 15 минути. А всеки участник в дистанцията 2 км получи талон за участие в томболата, където се раздадоха най-различни подаръци – велосипеди, топки, раници, спортни екипи и т.н. На сцената, по време на маратона, бяха наградени и призьорите от националните студентски първенства, участие в които взеха над 1000 студенти, състезаващи се в 12 вида спорт.

Освен всичко, тази година Варна е Европейски град на спорта, което допълнително засили духа на мероприятието. Всички участници бяха поздравени и от кмета Иван Портних – „Варна е домакин на много спортни събития тези дни. Радостно е, че днес малки и големи се включиха в един истински спортен празник, в годината, в която Варна е с титлата „Европейски град на спорта“. Продължаваме усилията за подобряване на спортната инфраструктура и обогатяване на спортния календар. Изграждаме три нови спортни комплекса и обновяваме базата в 20 училища. Благодаря и на доброволците, които подпомогнаха организацията на Маратон Варна.“


Construmax Building Company

Цялостно строителство на жилищни и офис сгради.

Апартаменти Къщи
За Бизнес

Вход за регистрирани
Логин
Нови оферти през RSS
Нови оферти през RSS

Сайтът на «Купи в България» използва cookies. Продължавайки да използвате сайта Вие се съгласявате с използваните от нас бисквитки.Приемам