Свържете се с нас:

ул. Акад. Андрей Сахаров 19
9000 Варна, България

“Локация, локация, локация“ – не, определено не винаги е така

Публикувана на: 14 03 2023

“Локация, локация, локация“ – не, определено не винаги е така

Инвестирането в недвижими имоти може да бъде интелигентен начин да увеличите богатството си и да осигурите финансовото си бъдеще. Въпреки че много хора приемат, че местоположението на даден имот е най-важният фактор, който трябва да имате предвид, има и други решаващи фактори, на които трябва да обърнете внимание.

Само местоположението на имота ли е важно?

Едно често срещано погрешно схващане е, че местоположението е всичко. Въпреки че е вярно, че отличното местоположение може да направи имота по-привлекателен, това не е единственото нещо, което има значение. Има много други фактори, които трябва да се вземат предвид, включително състоянието и възрастта на имота, гледката, близостта до удобства и др.

Например, дори имотът да е на желано място, ако е в лошо състояние или се нуждае от значителни ремонти, това може да не е разумна инвестиция. Обратно, имот в по-малко желан район, но в отлично състояние може да осигури по-добра възвръщаемост на инвестицията.

Важна ли е гледката?

Да, гледката все още е важен фактор, който трябва да имате предвид, когато става дума за недвижими имоти. Красивата гледка може значително да повиши стойността на имота, като го направи по-привлекателен за потенциални купувачи или наематели. Независимо дали става дума за живописен силует на града или зашеметяваща брегова ивица, завладяващата гледка може да създаде емоционална връзка с имота и да подобри цялостната му привлекателност.

В допълнение към повишаването на стойността на имота, красивата гледка може да осигури и многобройни предимства за собственика или обитателя. Например, живописна гледка може да насърчи релаксацията, да намали стреса и да повиши цялостното качество на живот. Освен това може да направи имота по-приятен и удобен за живеене, създавайки по-положително жизнено изживяване.

Вземете предвид близостта до удобства

Близостта до удобствата е важен фактор, който трябва да се има предвид, когато става въпрос за недвижими имоти, защото може значително да повлияе на стойността на имота, годността за живеене и цялостната привлекателност.

Животът в близост до удобства като хранителни магазини, търговски центрове, ресторанти и възможности за развлечения може да осигури много предимства. Например, може да намали необходимостта от дълги пътувания, да спести време и пари и да осигури удобен достъп до основни стоки и услуги. Освен това може да подобри цялостната обитаемост на имота, правейки го по-удобен и приятен за живеене.

Освен това близостта до удобства също може да има положително въздействие върху стойността на препродажбата на имота. Имотите, разположени в райони с удобен достъп до удобства, обикновено са по-търсени и могат да изискват по-високи цени от тези, разположени в райони без тези удобства.

Друго предимство от близостта до удобства е, че може да насърчи по-активен и социален начин на живот. Например животът близо до парк или фитнес център може да насърчи редовните упражнения и да предостави възможности за общуване с други хора в общността.

Състоянието на имота е от съществено значение

И накрая, важно е да се вземе предвид цялостното състояние на имота. To е съществен фактор, който трябва да се има предвид, когато става дума за недвижими имоти по няколко причини. Първо и най-важно, състоянието на даден имот може значително да повлияе на неговата стойност. Добре поддържан имот, който е в добро състояние, вероятно ще изисква по-висока цена от имот, който е в лошо състояние и има нужда от ремонт.

Освен това цялостното състояние на даден имот също може да повлияе на неговата обитаемост и безопасност. Например имот, който е в лошо състояние, може да има проблеми като течове, мухъл или нашествия от вредители, които могат да създадат опасност за здравето и да направят имота неудобен или дори необитаем.

Освен това състоянието на имота може да повлияе на разходите за поддръжка. Имот, който е в лошо състояние, може да изисква значителни ремонти и обновяване, което може да бъде скъпо и отнемащо време. От друга страна, един добре поддържан имот може да изисква по-малко ремонти и реновации, намалявайки разходите за поддръжка във времето.

Друга полза от инвестицията в имот, който е в добро състояние, е, че той може да бъде по-лесен за отдаване под наем или продажба. Имотите, които са в лошо състояние, могат да бъдат по-трудни за отдаване под наем или продажба, тъй като потенциалните наематели или купувачи може да се колебаят да инвестират в имот, който изисква значителни ремонти или реновации.

В заключение, местоположението е важен фактор при инвестиране в недвижими имоти, но не е единственото нещо, което има значение. Като вземете предвид всички фактори, обсъдени по-горе, можете да вземете по-информирано решение и да увеличите максимално възвръщаемостта на инвестицията си.

Споделете:

Още статии:

"Купи в България" подкрепи Жеко Георгиев - участник в Планинско изкачване Тодор Славов

На 9-ти и 10-ти септември се проведе състезанието Планинско изкачване Тодор Славов, в което "Купи в България" подкрепи един от участниците....виж повече

12 09 2023

Поредна успешна благотворителна инициатива на Купи в България

Прочетете как 'Купи в България' събра големи количества дарения за бездомните животни в сътрудничество с Animal Hope Varna. Вижте какво беше постигнато и как можете да се включите и в бъдеще....виж повече

05 09 2023

Дарителска кампания "Всеки заслужава да бъде герой"

"Купи в България" и Animal Hope Varna с дарителска кампания за бездомните животни в гр. Варна. ...виж повече

24 08 2023

Жилищна сграда "Невен" с Акт 16!

Компания за недвижими имоти "Купи в България" и строителна компания "Конструмакс" отпразнуваха въвеждането на сградата в експлоатация на 20.07.2023 година. ...виж повече

24 07 2023

Усъвършенстване на продажбените умения на брокерите в компания за недвижими имоти Купи в България

Научете повече за ангажимента на нашата компания за недвижими имоти към професионализма и отношението към персонала и клиентите. Разберете как преминатите обучения на нашите брокери повишават техните продажбени умения и осигуряват висок стандарт на обслуж...виж повече

20 06 2023

Програма за препоръки на Купи в България

Програмата за препоръки предлага парична награда от комисиона за всеки от вас, който ни препоръча на свой приятел или познат....виж повече

07 06 2023
 • C-max center
 • Владислав
 • Флавия Гардън
 • Комплекс Медитеранеа
 • Сахаров 2
 • Радост 10
 • Средна гора
 • ХИКОВИ
 • БЕРГ
 • Feydom
 • ONE interior design
 • Сони-М
 • MMC
 • ТехноХит
 • КАМКО
 • Деймос Коррект
 • ФИЛБО

Моля попълнете информацията в полето!

Моля попълнете информацията в полето!

Моля попълнете информацията в полето!

Моля попълнете информацията в полето!

Моля попълнете информацията в полето!

Моля попълнете информацията в полето!


Моля попълнете информацията в полето!


Моля попълнете информацията в полето!

Полетата, маркирани със *, са задължителни за попълване!

Моля попълнете информацията в полето!

Моля попълнете информацията в полето!

Забравена парола

Забравена парола

Моля попълнете информацията в полето!

Вход

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ!

Регистрирай се, за да си ПЪРВИЯТ, който вижда нашите СПЕЦИАЛНИ И ТАЙНИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ!

Когато се регистрирате, ще имате възможност:

 • Да добавяте имоти за продажба/наем;
 • Да запаметявате любимите си имоти;
 • Да поставяте оценка и коментар за нашите брокери;
 • Да получавате първи информация за стартиращи нови проекти на ексклузивните ни партньори преди да излязат на пазара за продажба;
 • Да заявявате критериите си за търсене и да получавате имейли с предложения, отговарящи на критериите Ви, при постъпване на нови оферти в сайта;

Вход Регистрация