Buy in BG logo
  • 0890 530 630
  • 052 630 830
  • 052 654 434

Какво трябва да имате предвид при избирането на брокер?

09.07.2020

Изборът на подходящ агент за недвижими имоти е едно от най-важните решения, които трябва да вземете, когато сте готови да закупите жилище. Добрият агент може да ви помогне да се ориентирате в процеса на закупуване с минимален стрес, докато не толкова добър агент може да затрудни процеса за вас повече, отколкото трябва да бъде. Вашата цел, когато сте готови да изберете агент за недвижими имоти, е да намерите някой, с когото общувате добре и който споделя вашите цели - не само за закупуване на дом, но и да го прави по начин, който дава приоритет на вашите нужди като купувач и ви дава възможно най-доброто жилище за възможно най-добрата цена. 

Няма магическа формула за намиране на страхотен агент, въпреки че със сигурност има стъпки, които можете да предприемете, за да подобрите шансовете си. По-долу ще разгледаме какво трябва да търсят всички купувачи, когато ще избират агент за недвижими имоти, който да им помогне при търсенето на мечтания от тях дом.  

Какво трябва да търсите, когато избирате агент за недвижими имоти?  

Зад всеки добър агент за недвижими имоти стои набор от умения, които ги правят най-добрият избор, когато търсите да си купите дом. И така, какви са тези умения? Те ще варират в зависимост от вашите нужди, но като минимум трябва да изберете агент за недвижими имоти, който притежава тези пет ключови качества.  

Добра комуникация

Успешното закупуване на жилище е свързано с ефективната комуникацията между купувач и агент. Не забравяйте да наемете агент, с когото общувате добре и който е готов и способен да отговори на всички въпроси, които бихте могли да имате относно процеса на закупуване на дома.  

Надежден опит

Важно е да попитате потенциален агент колко дълго е в сферата на недвижимите имоти. Един агент за недвижими имоти, който има доказан опит може да намери мечтаното жилище много по-бързо и да подпомогне както с догоаряне на разумна цена за купувача, така и с подпомагане за своевременно изготвяне на документите необходими за покупка.  

Силни познания за местния пазар 

Всеки пазар е различен. Независимо дали купувате в покрайнините, центъра на града или в страната, ще искате агент за недвижими имоти, който познава местните тенденции на пазара и който може да ви преведе през нюансите на вашата специфична местност.  

Положителни отзиви

Онлайн прегледите са едни от най-добрите ви активи, когато става въпрос за избор на агент или агенция. Прочетете всички отзиви, които можете да намерите, преди да изберете с кого ще работите, и потърсете агент, чиито предишни клиенти имат само положителни следи след опита си с тях/него.  

Лично впечатление

В крайна сметка искате да изберете брокера, с когото се разбирате. Ще прекарвате много време заедно, така че е важно да работите с някой, чиято компания ви харесва и който просто искрено чувствате, че разбира вашите нужди. Доверете се на интуицията си, която ще ви подскаже правилното решение.  

Имайки всички тези неща предвид, процесът към търсенето на мечтания дом ще бъде съпроводен и улеснен от вашето правилно решение, а именно брокера, който сте избрали!


Construmax Building Company

Цялостно строителство на жилищни и офис сгради.

Апартаменти Къщи
За Бизнес

Вход за регистрирани
Логин
Нови оферти през RSS
Нови оферти през RSS

Сайтът на «Купи в България» използва cookies. Продължавайки да използвате сайта Вие се съгласявате с използваните от нас бисквитки.Приемам