Buy in BG logo
  • 0894 477 344
  • 052 630 830
  • 052 654 434

Градовете с най-високи цени на жилищата през 2020г.

08.05.2020

Проучване, свързано с достъпността на жилищата в световен мащаб за 16-ти път показва кои са най-скъпите градове за живеене. Съпоставят се средните цени на имотите и средните доходи на едно домакинство, а проучването анализира общо 309 пазара на жилища в Австралия, Канада, Хонконг, Ирландия, Нова Зеландия, Сингапур, Обединеното кралство и САЩ.  

Класацията е съставена на база данни от третото тримесечие на 2019 г. като за целта е използван подхода „средно множество”, а именно средната цена на имота, разделена на средния доход на домакинството. Най-общо погледнато колкото повече точки има един град, толкова по-скъпо се оказва да живееш в него. Като най-трудно достъпни пазари се изявяват Канада, Австралия, Китай и Нова Зеландия, като те оглавяват класацията и за предходната година.

Ето как са подредени и градовете по отношение на цените на имотите:

10. Лондон, Великобритания – според статистиката, това е най-скъпият град в Европа.

 

9. Сан Франциско, Калифорния, САЩ – Сан Франциско е един от трите най-скъпи градове в Калифорния, а и един от най-скъпите в САЩ като цяло.

 

8. Сан Хосе, Калифорния, САЩ – въпреки че в последната година е загубил няколко позиции, Сан Хосе се нарежда на 2-ро място в класацията за най-скъпи градове в САЩ и на 8-мо в света.

7. Окладн, Нова Зеландия – Окланд покачва своя резултат и от 9-то място през 2019 се нарежда на 7-мо място през 2020 г.

6. Торонто, Канада - Въпреки че дори не се е появил в Топ 10 през миналата година, резултатът на Торонто го прави не само вторият най-скъп град за живеене в Канада, но и третият най-скъп в Западното полукълбо.

5. Лос Анджелис, Калифорния, САЩ – градът се предвижва напред в класацията, спрямо тази от миналата година, където е заемал 7-ма позиция.

4. Мелбърн, Австралия – градът запазва четвъртата си позиция и през тази година.

3. Сидни, Австралия – Сидни е най-големият град в Австралия, но и най-скъпият град за живеене в Южното полукълбо през 2019 г., тази година обаче слиза надолу в класацията.

2. Ванкувър, Канада – най-скъпият град за живеене в Северна Америка и в Западното полукълбо като цяло.

1. Хонконг, Китай – резултатът на Хонконг е с леко понижение от 0,1 пункта спрямо 2019 г., но все още е с около 10 пъти по-скъп за живот от където и да било другаде по света. Това е и причината за поредна година точно той да оглавява класацията за най-скъп град за живеене в Света.


Construmax Building Company

Цялостно строителство на жилищни и офис сгради.

Апартаменти Къщи
За Бизнес

Вход за регистрирани
Логин
Последно добавени имоти
Цена при запитване
ID: 16753
Цена при запитване
ID: 16752
Нови оферти през RSS
Нови оферти през RSS

Сайтът на «Купи в България» използва cookies. Продължавайки да използвате сайта Вие се съгласявате с използваните от нас бисквитки.Приемам