Buy in BG logo
  • 0894 477 344
  • 052 630 830
  • 052 654 434

5-тте най-важни критерии при избора на жилище

02.08.2019

При покупката на нов имот, има няколко неща, които са от съществено значение за бъдещия Ви комфорт както при живеене, така и при покупка с инвестиционна цел. Въпреки насоките, които ще Ви дадем в текста по-долу, е препоръчително да се обърнете към професионален брокер, който ще Ви даде безценни съвети от своя практически опит.

 Ето и нашите ТОП 5 критерии, които смятаме за най-важни при покупката на ново жилище:

1. Локация - всеки е наясно, че колкото по-привлекателна и близка до централните части на града е локацията, то това предопределя добра възвращаемост в случай, че е закупен с инвестиционна цел. Ако купувате жилище за живеене, е важно да изберете прецизно локацията, в зависимост дали е близо до работата Ви, до детската градина или училището на Вашето дете, до транспортни комуникации, магазини, както и дали има места за паркиране.

2. Квадратура и функционалност на помещенията - хубаво е, избирайки жилище, да мислим в перспектива относно размера му. Факт е, че голяма част от новото строителство залага на малки и компактни стаи, но в случай, че Ви предстои създаване на семейство, е добре да помислите и за бъдещето Ви. Жилищата с неправилни форми имат своя чар и предразполагат към интересно и бутиково обзавеждане. В случай обаче, че сте практик, се насочете към правилни форми на стаите, за да се справите лесно с обзавеждането на имота. 

3. Изложение - всеки мечтае да живее в светло и слънчево жилище. Факт е, че новото строителство залага все повече на многостайни жилища, които са ориентирани в няколко посоки. Източно, южно или западно изложение биха били предпоставка за висока енергийна ефективност през зимните месеци. 

4. Външен вид на сградата и общи части - ако търсите жилище в строеж, е хубаво да разгледате вече построени сгради от същия строител. Най-вероятно качеството на новата сграда ще бъде същото. В случай, че харесвате жилище във вече изградена сграда, е добре да прецените съседите по вида на общите части и околоблоковото пространство. 

5. Цена - несъмнено това е един от най-важните фактори при покупката на жилище. Направете предварително проучване на цените в района, за да не се разминат очакванията Ви с реалността. 

Специалистите от "Купи в България" са винаги насреща и са готови да Ви дадат компетентното си и професионално мнение при покупката на ново жилище!


Construmax Building Company

Цялостно строителство на жилищни и офис сгради.

Апартаменти Къщи
За Бизнес

Вход за регистрирани
Логин
Нови оферти през RSS
Нови оферти през RSS

Сайтът на «Купи в България» използва cookies. Продължавайки да използвате сайта Вие се съгласявате с използваните от нас бисквитки.Приемам