Buy in BG logo
  • 0894 477 344
  • 052 630 830
  • 052 654 434

Защо е по-добре да закупите жилище с агенция за недвижими имоти?

13.06.2019

Голяма част от хората купуват или продават имот поне веднъж – два пъти в живота си. Често обаче купувачи и продавачи се заблуждават, че сделката директно с частно лице е по-добрият вариант. В много случаи това разбиране се оказва погрешно.

Защо специалистите препоръчват да се работи с агент на недвижими имоти, независимо, че в повечето случаи се заплаща комисион?

 

  • Агенцията за недвижими имоти разполага с по-голямата част от предложенията на пазара и без да е необходимо ровенето с часове в интернет в търсене на подходящия имот, както и постоянните телефонни разговори, получавате най-точните предложения по вашите критерии от агента, с когото работите.
  • Поради спецификата на пазара и сложността на сделките, е много по-добре да работите с агент, който е запознат със стъпките на сделката, с проверката на цялостната документация, да бъдете сигурни, че всичко ще е предварително проверено и няма да е необходимо да подготвяте всичко сами.
  • Агентите на недвижими имоти са обучени. Те имат опит и професионална квалификация. Познават добре района, запознати са с различните типове имоти, с техните спецификации и статути. Често агентите на недвижими имоти имат достъп до информация, която е скрита за клиентите. Запознати са с плюсовете и минусите на имота,  както и с подходящата пазарна цена.
  • Има възможност да сравни и да определи най-добрата цена за предлаган имот, така че той да бъде достатъчно атрактивен и бързо ликвиден на пазара, но същевременно да защитава и интереса на продавача.
  • Агентът на недвижими имоти е неутрален. Той не избира жилище за себе си и за него е важно да даде професионалното си мнение спрямо зададените критерии и да се доближи максимално близо с предложенията си до търсенето на своя клиент.
  • Агентът ще ви даде професионалното си мнение относно избора на лицензиран оценител, нотариус или кредитна институция. Благодарение на дългогодишния си опит, множеството сделки зад гърба и доброто си име, агенцията може да ви бъде много полезен в тези насоки.

Често продавачи и купувачи подхождат с недоверие към нашия бранш, поради недобросъвестни агенти, злоупотребили с доверието на техни клиенти. За щастие обаче на пазара все още има и коректни фирми.

Ние от компания за недвижими имоти „Купи в България“ подхождаме с внимание, грижа и уважение към всеки наш клиент. За нас е важно да даваме реална информация, затова и много от тях се обръщат отново към нас при повторна покупка или продажба. Радваме се на множество доволни клиенти и това ни стимулира още повече да продължаваме да поддържаме добрата си репутация и име, изграждани с много труд и упоритост през годините.  

 

 


Construmax Building Company

Цялостно строителство на жилищни и офис сгради.

Апартаменти Къщи
За Бизнес

Вход за регистрирани
Логин
Нови оферти през RSS
Нови оферти през RSS

Сайтът на «Купи в България» използва cookies. Продължавайки да използвате сайта Вие се съгласявате с използваните от нас бисквитки.Приемам