Buy in BG logo
  • 0894 477 344
  • 052 630 830
  • 052 654 434
  • kupivbg2005

Строителна компания Конструмакс - партньор на фестивала Фолклорен Изгрев

22.11.2018

В дните 16-18.11.2018 година в Гранд мол Варна се проведе тринадесетия по ред музикален фестивал "Фолклорен изгрев" под патронажа на кмета на район Младост – г-н Христо Христов.

Тържественото откриване на фестивала беше на 16-ти ноември (петък), в 10 ч сутринта. Благодарности освен към всички спонсори, г-н Христов поднесе и към строителна компания „Конструмакс", като един постоянен партньор в организирани от него мероприятия.

 

Множество участници от цялата страна и от всякакви възрастови групи се събраха, за да покажат своите таланти в 6 направления: вокални изпълнители, инструменталисти, стилизиран фолклор, стари градски песни и шлагери, танцово изкуство и фолклорни ансамбли.

И през трите дни столовете на журито бяха заети от едни от най-известните и талантливи фолклористи в страната с председател акад. Милчо Василев – ректор на Академията за музикално и танцово изкуство – Пловдив. В журито бяха настанени още проф. д-р Тодор Киров – декан на катедра „Музикален фолклор“ в АМТИИ – Пловдив, маестра Ваня Монева – продуцент „Фолклорна музика“ в БНР и диригент на хор „Космическите гласове на България“, маестро Димитър Христов – диригент на Оркестъра за народна музика на БНР, д-р Данислав Кехайов – народен певец и директор на ансамбъл „Пирин“ – Благоевград, Ивайло Герасимов – певец, Темелко Иванов – изпълнител на кавал от оркестъра на ансамбъл „Тракия“ и Димитричка Каталиева – дългогодишен председател на Дружеството на хореографите във Варна.

С много настроение, песни и танци, на финала на фестивала бяха раздадени множество медали, грамоти, плакети от журито, както и финансови награди лично от г-н Христов.

 

 Сайтът на «Купи в България» използва cookies. Продължавайки да използвате сайта Вие се съгласявате с използваните от нас бисквитки.Приемам