Buy in BG logo
  • 0894 477 344
  • 052 630 830
  • 052 654 434
  • kupivbg2005

Какво трябва да предвидим при покупката на жилище с инвестиционна цел?

25.10.2018

Голям процент от сделките с недвижими имоти днес са с инвестиционна цел. Естествено, тази стъпка не е по-маловажна от покупката на собствено жилище. До някъде дори изборът е по-отговорен. Причината е, че при покупка на дом за себе си, купувачите таргетират жилищата според своите лични предпочитания, докато при покупка с цел инвестиция следва да се предвидят и критериите на бъдещите наематели/купувачи. В случай, че не се разгледат всички критерии, то покупката на жилище може да се окаже едно недобро решение.

Има няколко важни отметки, които не трябва да се пропускат при покупката на такъв тип жилище. Ето и някои от тях:

  • Локацията!!! - несъмнено това е един от най-важните критерии при вземането на това решение. Всеобщо прието е, че наемателите/купувачите избират своя нов дом според локацията - в близост до учебно заведение, работно място, детска градина и т.н. Много важен момент е, че в колкото по-елитен район с добра инфраструктура се намира жилището, толкова по-голям доход може да се генерира.

  • Добро познаване на имота - запознайте се добре с имота. Ако имате възможност, направете оглед в различни часове от денонощието, за да прецените както района, така и съседите. 
  • Имайте търпение - много често хората, предприемащи тази стъпка, са доста нетърпеливи и избързват с покупката. Запознайте се с пазара и цените в момента, консултирайте се с опитни брокери и тогава действайте. 

  • Проверете реалната стойност на имота - тук се има предвид да се запознаете с цените в района, както и да проверите материалите, с които е завършено жилището. Ясно е, че продавачите често завишават цената на имота си много над реално вложените средства. 

След като предвидите плюсовете и минусите при покупката на инвестиционен имот, остава само да действате, след което да берете плодовете от добре обмисленото решение. 

Професионалиситите от "Купи в Бълагрия" са винаги насреща, за да Ви помогнат в избора!


Construmax Building Company

Цялостно строителство на жилищни и офис сгради.

Апартаменти Къщи
За Бизнес

Вход за регистрирани
Логин
Нови оферти през RSS
Нови оферти през RSS

Сайтът на «Купи в България» използва cookies. Продължавайки да използвате сайта Вие се съгласявате с използваните от нас бисквитки.Приемам